WhatsApp investigat pentru incalcarea legilor internationale de confidentialitate pentru numere de telefon


WhatsApp, unul dintre cele mai populare servicii de mesagerie instant, încalcă legile internaționale de confidențialitate asupra numerelor de telefon din Canada și Olanda conform  autorităților pentru protecția datelor .

Aplicaţia vă obligă să furnizeze acces la agenda în întregime și această politică a fost criticată în nenumărate rânduri. Dar se pare că, politica Whatsapp de a folosi numerele de telefon ale utilizatorilor, precum și non-utilizatorii s-a dovedit a fi pe partea greșită a legii.

S-a constatat că WhatsApp păstreză şi numerele de telefon mobil ale non-utilizatori, care este, de asemenea, o încalcare a legiilor de confidențialitate din cele două țări. Dezvoltatorii de aplicare au introdus anterior criptare pentru aplicaţie, ca răspuns la preocupările de confidențialitate exprimate mai devreme.

Potrivit anchetatorilor, WhatsApp a decis să facă schimbări pentru a proteja intimitatea utilizatorilor, prin adăugarea manuală a contactelor la profilurile lor.Agenția olandeză va urmării de aproape aplicaţia și în cazul în care încălcările de confidențialitate continuă, WhatsApp ar putea confrunta cu sancțiuni uriașe.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *