Tutorial: Recuperare imagini sterse ( pierdute )


Orice tutorial pentru recuperarea imaginilor sterse va recomanda cititorilor sa NU COPIEZE ALTE DOCUMENTE IN LOCUL CELOR STERSE. Daca spre exemplu stergeti pozele de pe un card de memorie care este intr-un aparat foto, nu mai faceti alte poze, deoarece nu veti mai putea recupera datele sterse din greseala.

Orice unitate de stocare ( hard disk, card, etc. ) reactioneaza la fel in cazul stergeri unui document, si anume: documentele sau imaginile sterse permanent, vor trece intr-o memorie temporara. Practic atunci cand dumneavoastra dati DELETE, ele nu se sterg, doar ca nu le mai puteti vedea dumneavoastra. La copierea altor documente in locul de unde ati sters, unitatea de stocare considera ca nu mai aveti nevoie de fisierele sterse si abea atunci le va sterge permanent si nu se vor mai putea recupera. Daca totusi nu ati copiat nimic altceva in loc, puteti folosi un program sau o aplicatie  de recuperare de date.

Astfel de tutoriale ( recuperare imagini sterse ) sunt luate in ras, atunci cand nu sunteti dumneavoastra intr-o astfel de situatie, insa nu isi dau seama ca astfel de documente pot fi sterse de un prieten care considera ca nu mai aveti nevoie de acele imagini sau o gluma prost facuta care va poate lasa fara amintiri de cativa ani.

La o cautare simpla pe internet, veti gasi o multime de programe care spun ca recupereaza date ( chiar pot face asta, nu neg ). Problema mare, este ca dupa ce cautati datele pierdute cu aceste software, va afiseaza datele care pot fi recuperate, iar cand incercati sa le recuperati apare minunea: CUMPARA ACEST SOFTWARE. Va voi recomanda cateva aplicatii windows: Pandora Recovery si Recover Files . Utilizatorii de MAC se pot folosi de ExIf-Untrasher.

Oricum, daca ai bani si totusi iti permiti sa cumperi orice, in cazul in care pierzi niste poze dintr-o calatorie, inseamna ca iti permiti sa te duci inca o data sa faci iar poze.

Sper sa va fie de folos acele software.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *