recuperare date virusi

Tutorial: Recuperare date sterse de antivirus


Antivirusul este un software destinat protejarii calculatorului de catre virusi, prin prevenirea sau stergerea lor directa. Ei au ca scop stergerea viermilor si a cailor troieni ( trojan ), insa pot detecta si sterge si programe de tip malware, spyware si adware.

O parte din aceste produse de securitate numite antivirusi, contin si alte module precum anti-spam, firewall, control parental, etc.

Din pacate, exista sansa ca dumneavoastra sa aveti programe virusate sau “imbolnavite”, de care sa aveti nevoie, iar cand faceti transferul pe un computer protejat de antivirus, sa aveti surpriza ca el sa va stearga permanent programele de care aveati nevoie. Acest lucru se intampla in 99% din cazuri din vina utilizatorului, deoarece dupa instalare nu verifica setarile antivirusului.

Un hint foarte important, este ca atunci cand instalati un antivirus sa setati ca atunci cand se va gasi un virus, sa nu fie sters, ci bagat in carantina ( quarantined ). In acest fel, nu veti avea surpriza sa ramaneti fara programele de care aveati nevoie, chiar daca acestea sunt virusate sau suspicioase.

In cazul in care aveti date sterse de antivirus, o modalitate foarte buna de a recupera aceste date, este sa folositi unul din programele de recuperari date, pe care le-am amintit si in tutorialele precedente.

Aveti foarte mare grija, atunci cand ati copiat un fisier in calculator, iar acesta a fost sters, nu instalati nimic altceva in acel loc, deoarece nu se vor mai putea recupera datele sterse.

Uitati cateva software care va pot ajuta sa recuperati datele sterse:

Power Data Recovery – Costa 59$ ( dolari ), insa are si o versiune free care va lasa sa recuperati pana la 1 GB de fisiere. Puteti intra direct pe website-ul producatorului apasand click aici.

SaveMyFiles Professional – Cista 149$ ( dolari ) insa este un software profesional, care dupa parerea mea este necesar unei firme specializate in recuperarea datelor. Puteti viziona direct website-ul producatorului apasand click aici.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *