Tutorial recuperare date de pe un SD card


De cele mai multe ori pierderea datelor de pe un card sd este datorata neatentiei. Un card dintr-un aparat foto sau un card dintr-un telefon pot fi sterse foarte usor din greseala. Poate pentru unii stergerea unor imagini de pe un card sd de exemplu, nu inseamna foarte mult, insa pentru majoritatea oamenilor inseamna stergerea amintirilor dintr-un concediu de mult asteptat. Stergerea proiectelor la care ati muncit zile la rand, pot disparea intr-o secunda, ca si cum nici nu au existat.

Cum am mai spus si o sa o mai spun si in alte tutoriale, prima regula si cea mai importanta, este ca atunci cand stergeti ceva, sa nu mai copiati in acel dispozitiv alte date noi ( sau pentru un aparat foto de exemplu, nu mai faceti nici o poza ).

Majoritatea dispozitivelor de stocare a datelor sunt concepute ca atunci cand se produce stergerea unor date ele sa nu fie sterse permanent, ci doar stocate in alt loc, unde nu este vizibil de utilizatorul normal. In schimb, atunci cand se copiaza noi informatii, se presupune ca dumneavoastra chiar nu mai aveti nevoie de acele date si se sterg permanent. Tocmai de aceea nu trebuie sa mai folositi dispozitivul atunci cand stergeti ceva.

In principiu, ce nu vedeti voi, vede un software, tocmai de aceea tot ce pot face este sa va recomand cateva software de specialitate care va pot ajuta in recuperarea datelor de pe un card SD.

Cum spuneam si intr-un articol anterior, recomand softul RECUVA pentru recuperarea datelor, insa sunt si alte software de specialitate care va pot ajuta si anume:

Recover Files va poate ajuta in recuperarea datelor de pe un hard disk, card de memorie sau stick usb si este specializat in special pe recuperarea celor sterse permanent cu shift+delete.

UndeletePlus specializat in recuperarea datelor de pe laptopuri & pc, hard drive si harduri externe, stick-uri de memorie, aparate foto ( carduri SD spre exemplu ) si recupereaza diverse tipuri de date, nu doar imagini ci chiar si foldere intregi.

In orice caz, recuperarea datelor sterse nu este imposibila, ba chiar este destul de simpla, doar sa respectati acea regula de care v-am povestit si mai sus, si anume sa nu mai copiati alte date pe dispozitivele afectate. O problema majora este atunci cand distrugeti cardul sau are un defect fizic. In acest caz recomand contactarea unei firme de specialitate.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *