Tutorial Recuperare date de pe un hard drive extern


Sa spunem ca hard drive-ul extern pe care il aveti, a incetat sa mai functioneze. Desi pare sa nu aibe nimic, nu vrea sa porneasca. Il conectati la calculator si nu se intampla nimic, desi cu putin timp in urma functiona fara sa aibe vreo eroare.

Desi nu ar parea sa aibe nimic, cand il conectati la calculator, nu apare in my computer. Totusi, in aceste conditii, acest hard drive este posibil sa lucreze in conditii normale.

Ce puteti face in aceste conditii ?

Puteti plati o firma specializata in recuperarea datelor sau in reparatii hardware, sau puteti incerca sa recuperati datele de pe hard drive chiar dumneavoastra.

Un hard disk extern este practic un hard normal, conectat la un device extern, care poate fii conectat la un calculator printr-un cablu USB. Tot ce trebuie sa faceti este sa desfaceti carcasa externa a hard disk-ului. Din pacate nu va pot ajuta cu informatii despre cum sa o desfaceti, deoarece carcasele difera de la firma la firma, insa va puteti folosi mintea si o surubelnita. Nu este chiar asa de complicat.

Dupa ce ati reusit sa desfaceti acea carcasa, veti vedea in interiorul acesteia un hard normal, conectat la circuitele dispozitivului extern. De obicei este prins de carcasa in cateva suruburi si este destul de simplu de scos din acea carcasa.

Dupa ce scoateti hard disk-ul de acolo veti observa ca este unul obijnuit, ca cele pe care le cunoasteti deja.

Tot ce aveti de facut acum, este sa conectati unitatea hard drive la un calculator. Sunt sanse mari ca ea sa functioneze si sa puteti recupera informatiile de care aveati nevoie.

De cele mai multe ori, nu hard-ul este devina ci acel echipament extern.

Sper ca v-a fost de folos acest tutorial.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *