Tutorial: PHPLD – PHP Link Directory – Un script pentru crearea de directoare web


PHPLD, prescurtarea pentru PHP Link Directory, este un script cu ajutorul caruia puteti crea un director web.

PHPLD este un script bine dezvoltat, cu un design modern si are disponibile foarte multe widget-uri care va pot ajuta in personalizarea website-ului. Posibilitatea de a face nenumarate modificari te lasa sa personalizezi site-ul exact asa cum iti doresti, in plus zona de admin este foarte usor de folosit si o modalitate de navigare simpla.

O functie speciala existenta in scriptul PHPLD, este numita”Spider” si va da posibilitatea sa importati site-uri din alte directoare precum dmoz sau google.

Pentru detalii puteti accesa “PHPLD ÔÇô Site oficial“. Scriptul este cu bani spre nemultumirea unora, insa daca doresti ceva de calitate, eu unul chiar recomand. Puteti testa acest script aici.

Cum sa muti un director web cu PHPLD ?

Probabil ca sunt mai multe persoane care au trecut prin acest moment, sa fie nevoie sa muti un director web facut cu PHPLD si sa nu poti sau sa intampini o gramada de erori.

Procedeul este foarte simplu, insa daca nu esti invatat, exista posibilitatea sa fie foarte complicat.

Mutati fisierele din FTP pe noul host, dupa care in folderul includes trebuie sa modificati fisierul config.php ! Acum, tot ce mai aveti de facut este sa modificati urmatoarele linii cu datele de identificare pentru noul host:

define(‘DB_HOST’, ‘serverul bazei de date’);
define(‘DB_NAME’, ‘numele bazei de date’);
define(‘DB_USER’, ‘userul bazei de date’);
define(‘DB_PASSWORD’, ‘parola bazei de date’);

Folosind functiile PHPMyAdmin, puteti exporta baza de date, dupa care sa folositi functia import in noua baza de date a noului host si aici se termina tot procedeul de mutare a site-ului pe un alt host.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *