Tutorial JOOMLA: Cum sa faci un site cu Joomla | Joomla CMS


Joomla este un CMS extraordinar de bun si SEO Friendly. Ca si wordpress, joomla este un CMS iubit de google, tocmai de aceea indexarea in motorul de cautare google este foarte rapida si de buna calitate.

Joomla este un SCRIPT cu o foarte mare multitudine de module si plugin-uri si poate fi configurat exact asa cum vrei tu. De asemenea este unul din putinele scripturi care permit folosirea de script-uri PHP in interiorul site-ului, un lucru foarte important pentru webmasterii care au cunostinte majore in acest domeniu.

Pentru a putea instala joomla, tebuie sa va duceti pe pagina de DOWNLOAD JOOMLA, si sa downloadati una din versiunile disponibile. In acest moment exista JOOMLA 2.5.x si JOOMLA 3.0.x, iar eu personal va recomand sa downloadati versiunea 2.5.x cat timp mai este disponibila.

Acum, aveti nevoie de HOSTING si DOMENIU pentru a putea gazdui site-ul. Pentru a cumpara domenii si hosting, va pot recomanda inregistrare-domenii.ro si hostvision.ro . Desigur, exista si alte website-uri din acest domeniu, insa acestea sunt doar niste exemple.

Dupa ce ati cumparat hosting si domeniu, trebuie sa uploadati continutul arhivei JOOMLA in contul FTP, dupa care sa accesati adresa site-ului, moment in care va incepe procesul de instalare joomla.

PASUL 1

Primul pas reprezinta alegerea limbii in care doriti sa decurga instalarea Joomla.

PASUL 2

Joomla verifica cerintele minime necesae pentru instalare. Daca toate cerintele sunt marcate cu DA, veti putea instala joomla. In cazul in care nu este posibila instalarea joomla, va trebui sa ii contactati pe cei de la hosting. De cele mai multe ori, nu o sa aveti probleme la instalare pe hostingul cumparat.

PASUL 3

La acest pas trebuie citita Licenta GNU/GPL. Dupa ce cititi aceste informatii, veti putea trece la pasul urmator.

PASUL 4

Acest pas reprezinta completarea datelor bazei de date:

  • Numele serverului
  • Numele de utilizator
  • Parola
  • Numele bazei de date

PASUL 5

Completarea informatiilor pentru conectarea la interfata FTP, insa nu este obligatorie, iar eu personal va recomand sa sariti peste acest pas.

PASUL 6

Completarea numelui site-ului si datele pentru admin.

Daca apasati butonul pentru instalare date mostra, veti avea niste articole puse de cei de la joomla ca sa puteti vedea cum arata site-ul cu articole ( un fel de exemplu ).

PASUL 7

Stergerea fisierului instalare, pentru a evita pericolele pe care vi le poate provoca un hacker.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *