Tutorial SEO Off Page: 2 lucruri de care trebuie sa tii cont in noua strategie google pentru linkbuilding


Cu cat Google schimba mai des algoritmii pentru afisarea rezultatelor cautarii in motorul de cautare, cu atat SEO devine mai dificil.

Dupa parerea mea, cei care fac SEO in mod strategic si minutios, orientandu-se pentru o optimizare pe termen lung, vor avea rezultate mult mai bune. Pentru cei care doresc sa faca o afacere rapida pentru a face, cum spun ei, “bani pe net”, nu vor avea succes si ar putea sa se reorienteze.
Foarte important pentru optimizarea paginii web in momentul de fata, este sa analizati concurentii cu mare atentie si sa tineti cont de anumiti factori.

Tipul site-ului de la care primesti backlink

Unul din cel cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont cand faci seo outpage, este tipul site-ului de la care primesti linkul inapoi.

Ideea este ca site-ul sa fie de calitate si foarte important, DIN ACELASI DOMENIU. Adica, daca dumneavoastra aveti un site in care se discuta despre mancare, cel mai benefic pentru site-ul dumneavoastra este sa faceti schimb de link cu site-uri in care se discuta despre acelasi subiect.

Practic, faceti schimb doar cu site-uri din aceeasi nisa.

Dupa parerea mea, directoarele web nu reprezinta un factor SEO atat de important, insa este si el benefic in optimizarea SEO. Tocmai de aceea este bine sa va inregistrati in directoare cu un continut apropiat de cel al dumneavoastra, sau macar sa va inscrieti intr-o categorie corespunzatoare nisei pe care lucrati.

Vizibilitatea linkurilor in pagina

Este foarte important ca linkurile postate pe site-uri partenere sa fie vizibile pentru utilizatori. Adica ? Sa nu faceti linkuri invizibile pe pagina, de aceeasi culoare cu fundalul sau cu un scris foarte mic, care nu poate fi vazut de nimeni, deoarece puteti sa fiti penalizat de Google.

De asemenea, linkurile din footer postate in mod abuziv pot fi nocive in pozitionarea google. Cel mai bine este ca linkurile sa fie pozitionate in interiorul articolelor, exprimand o relevanta asupra paginii pe care sunt redirectionati utilizatorii.

Posibil ca aceste informatii sa le cunoasteti deja, insa nu sunt respectate si tocmai de aceea apar intrebari asemanatoare “De ce nu sunt indexat pe Google“, “Nu apar pe Google” sau “Cum apar pe google“. Incercati sa respectati pe cat posibil aceste criterii si este posibil ca pozitia in cautarile Google sa creasca semnificativ.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *