Tutorial SEO: Ce inseamna bounce rate si cum se poate optimiza


Bounce rate-ul este procentul de vizitatori care ajung initial pe o pagina a unui site si pleaca pe un alt site in loc sa continue navigarea pe alte pagini ale aceluiasi site. Modalitatea prin care putem obtine bounce rate-ul este utilizarea unui software de tracking.

Cum se calculeaza bounce rate-ul ?

Calcularea bounce rate-ului se calculeaza impartind numarul de vizite pe o singura pagina la numarul total de pagini vizitate.

Motivele unui bounce rate mare

Majoritatea motivelor pentru care puteti avea un bounce rate mare pe site sunt:

  • Cazul in care utilizatorul nu gaseste informatia dorita pe site
  • Sistemul de monitorizare nu este activ pe toate paginile

Cum putem optimiza ( imbunatati ) bounce rate-ul ?

  • Continut relevant: Trebuie sa va asigurati ca linkurile care duc catre o pagina a site-ului dumneavoastra au o descriere relevanta, cat si continutul articolului sa aibe un continut relevant.
  • Evitati incarcarea site-ului cu reclame normale sau popup si asigurati-va ca site-ul ofera utilizatorului o incarcare rapida.
  • Oferiti modalitati de cautare pe site.
  • Evidentiati meniul de navigare pentru a putea usura cautarea acestuia de catre utilizator.
  • Folosirea de linkuri catre articole asemanatoare.

Ideea principala a acestui bounce rate este ca utilizatorul sa fie interesat de continutul unui website, tocmai de aceea trebuie adoptate solutii care pot captiva un utilizator si a il face sa viziteze si alte pagini ale site-ului. Principalul motiv al unui utilizator atunci cand intra pe un site, este sa rezolve o problema, care in principiu este rezolvata doar din citirea unui singur articol. Tocmai de aceea trebuie sa venim cu articole asemanatoare, sau unele subiecte mai ample sa le structuram in pagini diferite pentru a putea captiva utilizatorii.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *